« Українські традиції і Різдво Рецепт куті і узвара   |   Різдво в Україні »

Святкові страви - Дань традиціям Великдень по-українськи

На українському пасхальному столі, звичайно ж, присутні ритуальні пасхальні блюда: Паска, паска і яйця. Швидше за все, у кожного кулінара існують свої улюблені рецепти приготування цих блюд. І хоча вони базуються на якійсь одній технології, хтось обов′язково покладе трохи більше масло, хтось - цукру, а хтось яєць або лимонної цедри. Проте платформа залишається незмінною.
Наприклад, паска обов′язково повинна бути сирна. Вона робиться з жирного сиру, сливок, молока, цукру.

Поряд з паскою на столі красуються кольорові яєчка - пісанки. Зараз у продажу є безліч фарбників для забарвлення яєць, але, на мою думку, краще користуватися перевіреними, «бабусями» засобами. Наприклад, традиційно на Україні яйця фарбувалися цибульним лушпинням. Для цього відбиралася хороша, без гнилизни лушпиння, яке знаходиться біля корінця цибулини, - там вона має інтенсивніший колір.
Каникулы в англии в языковых лагерях и школах англии. Потім вона заливається водою, доводиться до кипіння, небагато проварюється, і коли вода придбає насичений колір, в неї кладуть яйця. Яйця відварюються в цьому розчині не більше 10 хвилин, після чого вогонь вимикається. Готові яйця залишають в розчині хвилини на 40. За цей час вони забарвлюються в теплий, золотисто-коричневий колір.
Звичайно, якщо немає часу возитися з цибульним лушпинням, то купувальна фарба - це вихід з положення. Але, набуваючи фарбника, будьте уважні: на упаковці повинна стояти інформація про виробника, номер сертифікату і т.д. Оскільки наслідки отруєння неякісними фарбниками можуть бути дуже важкими, краще віддати перевагу рослинним харчовим фарбам.

Перш ніж покласти яйця в кип’яток, злегка постукаєте ними один об одного: так ви можете обстежувати яйця на предмет тріщин. І якщо яєчко тріснуло, це стане помітно. Каструлю для забарвлення яєць краще брати простору - тоді вони не заважатимуть один одному і рівномірно забарвляться.

Ще одне обрядове блюдо - пасхальна Паска. Скажу лише одне: віра наділила Паску майже магічною силою. Вважається, що правильно приготована Паска довго не черствішає і не покривається цвіллю. З часом він просто засихає і стає своєрідним оберегом, який захищає сім’ю від всяких напастей і бід.

Компанію Пасці складає і інша здоба. Наприклад, макові рулети, ватрушки, бабці, піроги, калачі. Вони так само готуються з дуже здобного тесту і начиняються сиром, маком, капустою і т.д.




Святкові страви


Інші записи