« Українські вареники   |   

Приготування
Замісити тісто з муки, яєць і води. Розкотити його тонким шаром, зверху покласти начинку і загорнути рулетом.

Покласти на лист, змастити рулет яйцем, посипати цукром і випікати в духовці.

Приготування начинки. Горіхи і мигдаль дрібно нарізувати, додати мед і все добре перемішати.

Капама з яблуками
Інгредієнти :

- 450 г муки

- 50 г води

- 2 яйця

Начинка:

- 200 г яблук

- 200 г цукру

- 5 г кориці

- 100 г родзинок

- 50 г цукрової пудри

Приготування
Приготувати тісто, як на звичайну капаму. Яблука очистити, дрібно нарізувати, додати цукор, родзинки, корицю.

Тісто тонке розкотити, зверху покласти начинку і загорнути рулетом.

Рулет покласти на лист і випікати в духовці.

Перед подачею на стіл капаму посипати цукровою пудрою.

Кекс медовий
Інгредієнти :

- 100 г муки

- 200 г меду

- 200 г цукру

- 2 жовтки

- 1 яйце

- 200 г горіхів

- 100 г соняшникової олії

- 5 г соди

- 50 г сметани

Крем:

- 200 г сметани

- 200 г цукру

- 150 г вершкового масла

Приготування
Замісити некруте тісто з муки, меду, цукру, жовтків, горіхів, яєць, соди, соняшникової олії і сметани і винести його в холодне місце на 5 ч. Потім вилити в змащену вершковим маслом і посипану мукою форму.

Випікати кекс при середній температурі до утворення рум’яної скориночки.

Виймати медяник з форми можна лише тоді, коли він остигне.

Змастити кремом і посипати меленими горіхами.

Приготування крему. Сметану збити з цукром, додати вершкове масло і ще раз добре збити.

Здоба «Українська»
Інгредієнти :

- 340 г муки пшеничної

- 125 г молока

- 15 г дріжджів

- 140 г цукру

- 50 г масла вершкового і 50 г для обробки

- 2-3 яйця

- 12 г цукрової пудри

- 125 г вишні консервованої

- 5 г соли

- ванілін

Приготування
Приготувати тісто опарним способом. Розкотити його в джгут, нарізувати на шматочки, сформовать з них кульки, розкотити їх в коржики і змастити маслом.

На кожному коржику зробити по 5 надрізів, в центр покласти консервовану вишню, надрізи переплести над нею у вигляді квітки.




Рецепти традиційних страв


Інші записи